xerrades

Ofereixo xerrades de diferents temes entorn de la lactància i la maternitat.
Tenen una durada aproximada d’entre una hora i mitja i dues hores.
Només cal un projector amb connexió vga o hdmi i un endoll.
Recomano deixar un espai lliure de cadires per poder deixar els nens a terra i perquè els pares puguin estar drets amb els nens en braços. També una zona per deixar les cadiretes.

Aquí hi ha les meves propostes, però es poden fer temes a mida


Des del tercer trimestre de l’embaràs, fins el cinquè dia postpart. Com es prepara el cos i què passa just després del part. Un repàs per les situacions que poden sorgir i recursos per afrontar-les.
Una xerrada que dona eines pels primers moments, encara a la sala de parts, a l’habitació de l’hospital i acabada d’arribar a casa. Uns moments delicats on es pot interferir i dificultar la lactància; on la mare es pot sentir angoixada o atabalada per les múltiples opinions sovint contradictòries.


L’alimentació complementària és una etapa amb informació contradictòria, excés d’opinions, dubtes, pors… Tot plegat fa que sovint es visqui com un problema i no com un procés natural.
Què és l’alimentació complementària? Parlarem de perquè, quan i com començar-la: calendari d’aliments,  quantitats, freqüència, hàbits, seguretat…Coneixerem la alimentació dirigida pel nen (BLW) sota les darreres pautes i recomanacions revisades i veurem com dur-la a terme de manera pràctica i segura


La reincorporació a la feina és un moment que fa plantejar com mantenir la lactància.
Conèixer opcions, saber com preparar-se i tenir eines per poder organitzar aquesta nova etapa ajuda a viure-la d’una manera més tranquil·la.
Com fer un banc de llet, extracció i conservació de la llet materna, com oferir-la al nadó, mantenir la producció materna i saber què pot passar quan la mare no hi és, ajuda al cuidador a tenir recursos i a la mare a sentir-se confiada.


No és gaire habitual encara veure lactàncies de nens grans. És per això que de vegades hi ha poca informació, o informació incorrecta, sobre com és una lactància a partir dels 6 mesos, de l’any, dels 2 anys…
Hi ha noves crisis? Deixa d’alimentar la llet? Té perjudicis psicològics? Quina relació tenen els nens i les mares amb l’alletament? Coneixerem les diferents situacions que es donen  en una lactància de bebès grans i nens . Mites, realitats, etapes dels nens i etapes de les mares.


La lactància és una etapa que acaba i dona pas a un nou camí. Iniciat pel nen o per la mare, el deslletament forma part de la lactància i és un procés que cal conèixer i saber què suposa per la mare i pel nen. Deslletar de manera respectuosa, tenint en compte les necessitats del nen, sabent trobar el moment i amb estratègies per enfrontar-lo de la millor manera.


El control d’esfínters no s’aprèn, es dóna quan el nen aconsegueix un grau de maduresa i desenvolupament neurològic i emocional.
Un procés absolutament natural , un gran pas en el desenvolupament de la seva autonomia que hem d’acompanyar des de l’empatia i la comprensió de manera que la vivència sigui agradable per a tots.
Identificarem els senyals, aprendrem estratègies per a preparar un ambient i fer del bany un lloc adaptat al nen per aquest procés, veurem eines per a acompanyar en aquest gran moment i viure-ho amb tranquil·litat i satisfacció.